Інноваційне право - Глібко, С. В.; Розгон, О. В.; Стріжкова, А. В.; Подрез-Ряполова, І. В.; Георгієвський, Ю. В.; Любчич, А. М.; Іванова, К. Ю.; Шаповалова, О. В.; Новіков, Є. А.; Завадська, А. Т. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
У цьому науково-практичному посібнику комплексно досліджуються питання правового забезпечення інноваційної діяльності в Україні, державного регулювання інноваційної діяльності та правового регулювання інноваційної інфраструктури. Дається сутнісна характеристика інноваційного права як підгалузі господарського права, інноваційного процесу, правових форм комерціалізації інноваційних продуктів. Друге видання містить оновлену термінологію, склад та зарубіжний досвід діяльності учасників національної інноваційної системи, доповнено аналізом публічних реєстрів у системі державного контролю. Науково-практичний посібник призначений для студентів, магістрантів, аспірантів ЗВО, наукових співробітників, юристів-практиків, фахівців з інноваційного підприємництва та інших категорій користувачів, які цікавляться станом і розвитком інноваційної сфери. // This scientific and practical manual comprehensively examines the issues of legal support of innovation in Ukraine, state regulation of innovation activity and legal regulation of innovative infrastructure. An essential characteristic of innovation law as a sub -branch of economic law, innovation process, legal forms of commercialization of innovative products is given. The second edition contains updated terminology, composition and foreign experience of participants in the national innovation system, supplemented by the analysis of public registers in the state control system. The scientific-practical manual is intended for students, undergraduates, graduate students, researchers, practitioners, specialists in innovative entrepreneurship and other categories of users who are interested in the state and development of the innovation sphere.
Keywords: інноваційне право; система права; інноваційна діяльність; інноваційний процес; національна інноваційна система; інноваційна інфраструктура; комерціалізація інноваційних продуктів; innovative law; system of law; innovative activity; innovative process; national innovation system; innovative infrastructure; commercialization of innovative products