Методи глибинного навчання та обробки природномовних текстів в задачах психологічного профілювання людей - Шаталов, О. В. (My University, 2023)
Мета роботи – дослідження у сфері спроможності виявлення певних патернів поведінки людини за написаним нею текстом засобами глибокого навчання та обробки природньої мови. Методи дослідження – аналіз теоретичного матеріалу, предметної області, алгоритмів глибокого навчання, математичний апарат знаходження патернів поведінки людини, програмна реалізація. Розроблено програмний модуль, здатний проводити аналіз написаного людиною тексту для розпізнавання її патернів поведінки, інтегрований до веб-платформи. Впровадження поданої розробки підвищить якість рекомендаційних систем, стане у нагоді в сфері маркетингу та продажу товарів різних сфер, допоможе персоналізувати однаковий контент тощо. Результати дослідження можуть бути використані у створенні універсальної платформи для персоналізації різних типів контенту, а також для знаходження відповідностей уподобання контенту та користувача
Keywords: велика мовна модель; глибоке навчання; індикатор типів маєрс-бріґс; обробка природньої мови; патерн поведінки людини; психологічне профілювання