Аналіз і моделювання екологічного стану водних ресурсів у річкових екосистемах - Гурець, О. В. (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто проблему аналізу та моделювання екологічного стану в річкових екосистемах. Проведено системний аналіз предметної області. Здійснено вибір та обґрунтування методу розв’язання поставленої задачі. Побудовано математичну модель екологічного стану річкової системи, яка враховує ключові параметри, що впливають на якість води та стан екосистеми в цілому. Модель була побудована на основі сучасних підходів систе много аналізу, включаючи гідродинамічні та якісні моделі водних ресурсів. Розроблено програмний продукт для обчислення моделі. Отримані результати були проаналізовані.
Keywords: антропогенний вплив; водний ресурс; гідродинаміка; екологічний стан; евтрофікація; річкова екосистема