Розроблення програмного модуля автоматизованої системи управління виробничим циклом підприємства - Аксьонов, С. В. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – автоматизована система управління виробничим циклом підприємства. Предмет дослідження – програмний модуль автоматизованої системи управління підприємства (авторизованого економічного оператора). Мета кваліфікаційної роботи – вдосконалення методу модернізації АСУ та розробка програмного модуля автоматизованої системи управління виробничим циклом для впровадження авторизованого економічного оператора. Методи дослідження – структурний аналіз, алгоритмізація вибору АСУ, об'єктно-орієнтована мова програмування С#. У кваліфікаційній роботі досліджено структуру ЗЕД, як складової виробничого циклу підприємства. Проведений аналіз методів оптимізації процесу виробничого циклу підприємства шляхом здобуття підприємством статусу авторизованого економічного оператора. Методом структурного аналізу було визначено вимоги до автоматизованої системи управління авторизованого економічного оператора та функції, які необхідно реалізувати у розроблюваному модулі. На базі цього аналізу було обрано підсистеми, які повинен містити в собі модуль, для того, щоб процеси автоматизованої системи управління авторизованого економічного оператора та розроблено алгоритм їх роботи. У роботі також було проведено моделювання методу вибору АСУ виробничого циклу підприємства та удосконалено структуру ПЗ QD Professional. На їх основі було розроблено структуру модуля та його програмну частину, що реалізована за допомогою програмного комплексу Unity та об'єктно-орієнтованої мови програмування С#. Розроблюваний програмний модуль дозволяє визначати класифікаційний код товару згідно УКТЗЕД, проводити розрахунок митної вартості, митних платежів та визначати ступінь ризику. Результати кваліфікаційної роботи апробовані у доповіді на міжнародній конференції та у науковій статті.
Keywords: виробничий цикл; програмний модуль; зовнішньоекономічна діяльність; товар; автоматизована система управління; система управління ризиками; митне оформлення