Вимоги до центрів сертифікації ключів - Бойко, Д. В. (Право, 2014)
Стаття присвячена аналізу основних вимог законодавства України до створення і діяльності такого суб’єкту правовідносин у сфері обігу електронних цифрових підписів як центри сертифікації ключів у порівнянні з аналогічними вимогами Європейського Союзу. У статті проаналізовані основні вимоги до створення та діяльності центрів сертифікації ключів, сформульовані пропозиції щодо удосконалення національного законодавства. // The article is devoted to the analysis of the main requirements of the legislation of Ukraine to the creation and operation of such a subject of legal relations in the field of circulation of electronic digital signatures as a certification centers of keys in comparison with similar requirements of the European Union. The article analyzes the basic requirements for the creation and activities of key certification centers, are formulated proposals for the improvement of national legislation.
Keywords: електронна комерція; електронний цифровий підпис; центр сертифікації ключів; e-commerce; electronic digital signature; key certification center