Методи оцінки захищеності комп'ютерної мережі при тестуванні на проникнення - Рязанін, С. Г. (My University, 2020)
Метою роботи є підвищення рівня захищеності комп’ютерної мережі за рахунок використання послуги тестування на проникнення, яка дозволяє здійснити санкціонований обхід існуючого комплексу засобів захисту власних інформаційних систем та виявити в них слабкі місця. Об’єктом дослідження є процеси забезпечення захисту від вразливостей інформаційних систем в комп’ютерній мережі. Предметом дослідження є методи оцінки ризику та визначення рівнів загроз інформаційній безпеці, які дозволять протидіяти кіберзагрозам на комп'ютерну мережу. Актуальність роботи полягає в тому, що тестування на проникнення дозволяє отримати об'єктивну оцінку того, наскільки легко отримати доступ до ресурсів комп’ютерної мережі, яким способом і через які вразливості. Тестування здійснюється шляхом ідентифікації максимально можливої кількості вразливостей комп’ютерної мережі за обмежений час при заданих умовах й поточному стані та переконання ефективності виявлених слабких місць. Тестування на проникнення проводять для здобуття незалежної оцінки захищеності комп’ютерної мережі. У роботі проведено аналіз методів тестування на проникнення та запропонований метод оцінки захищеності комп'ютерної мережі за рахунок використання експлойтів.
Methods for Assessing Security of Computer Network During Penetration Testing
Keywords: комп’ютерна мережа; кібербезпека; кіберзагроза; вразливість; експлойт; тест на проникнення