Значення креативної економіки у стратегічному розвитку України - Курденко, О. В.; Ступак, О. М. (ХНУРЕ, 2021)
З розвитком науково-технологічного прогресу, масової цифровізації та підвищення ролі інтелектуальної власності креативна індустрія стає однією з найважливіших сфер розвитку економіки та суспільства. Вона визначає нові види соціально-економічної взаємодії, сприяє успіхам держави. Дослідники прогнозують, що в майбутньому, у зв'язку з темпом її розвитку, нерівність між розвиненими країнами та рештою світу буде неухильно зростати. В Україні поки що недостатньо досліджень стану креативної економіки, тому для нас залишається актуальним пошук рішень, які можуть стимулювати цей важливий сегмент національної економіки.
Keywords: креативна індустрія; види соціально-економічної взаємодії