Управління економічною безпекою комерційного банку - Шарко, С. М. (My University, 2024)
Метою дослідження є аналіз теоретичних підходів і розробка практичних рекомендацій щодо вдосконалення управління економічною безпекою банківських установ в Україні. Розглянуто теоретичні аспекти управління економічною безпекою комерційного банку. Розкрито сутність, мету і принципи управління економічною безпекою комерційного банку. Розглянуто засади організаційно-правового забезпечення безпеки банківських установ. Визначено джерела зовнішніх і внутрішніх загроз економічній безпеці комерційного банку. Здійснено аналіз фінансових результатів і стану економічної безпеки АТ «ПУМБ». Проаналізовано фактори впливу на рівень економічної безпеки комерційного банку. Розглянуто організаційні аспекти управління економічною безпекою банку. Розроблено заходи щодо протидії сучасним загрозам в системі управління економічною безпекою комерційного банку. Запропоновано напрями удосконалення організаційно-правового забезпечення протидії утворенню проблемних кредитів АТ «ПУМБ». Сформовано структурно-логічну характеристику результатів дослідження.
Keywords: економічна безпека; комерційний банк; організаційне та правове забезпечення