Мова програмування на базі акторної моделі мови Erlang - Сехін, Є. М. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка мови програмування на базі вірутальної машини з акторною моделлю виконання, яка забезпечує ізольований кожного актора та ефективну комунікацію між ними, можливістю виконання арифметичних операцій, їх виводу, використання потоку управління, нативних та звичайних функцій. Методи дослідження – аналіз існуючих мов програмування з підтримко акторної моделі, аналіз літератури для створення мов програмувань. У результаті роботи було зроблено аналіз, постановку задачі, проаналізовано проблеми та обмеження існуючих підходів, реалізовано мову програмування на базі віртуальної машини та акторної моделі.
Keywords: віртуальна машина; акторна модель мови Erlang