Метод машинного навчання в апаратно-програмному комплексі для розпізнавання жестів - Малахова, О. Ю. (ХНУВС, 2022)
Даними машинного навчання в апаратно-програмних комплексах розпізнавання жестів є дії або рухи частин тіла людини з певним значенням, які використовуються для передачі інформації або вираження емоцій. Жест є повноцінним знаковим символом та існує на одному рівні з іншими способами комунікації і тому, існує широкий спектр застосування технології розпізнавання жестів, серед яких управління жестами у віртуальній реальності, робототехніка й телеприсутність, розробка ігор керованих рухами, можливість природної взаємодії з комп'ютерами без будь-якого фізичного контакту. Доцільно виділити те, що розпізнавання жестів широко використовуються в медицині для відновлення втрачених рухових функцій і протезування у пацієнтів
Keywords: розпізнавання жестів; електроміографія