Дослідження та розробка методів побудови баз знань з використанням фактор-графу - Дородних, Д. О. (My University, 2023)
Мета роботи – розробка методів побудови баз знань на основі фактор-графу з урахуванням частоти використання вершин. Методи дослідження – аналіз існуючих матеріалів, реалізація наявних методів, вивчення наявних алгоритмів і програмної реалізації у популярних базах знань, прототипування і практична реалізація. В ході роботи проведено аналіз наявних методів побудови баз знань, вивчено особливості роботи з фактор-графами. На підставі проведеного аналізу запропоновано удосконалений метод автоматизованої побудови баз знань на основі фактор-графу з урахуванням динамічної складової знань, а саме частоти використання вершин і часу оновлення даних. На базі створених вимог розроблений прототип програмної системи та порівняно з існуючими варіантами.
Keywords: база знань; структурування даних; теорія графів; фактор-граф; штучний інтелект