Комплексна система захисту інформації в комп'ютерних мережах на підприємстві під керуванням Linux/Unix - Алещенко, Ю. А. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження - процес аутентифікації користувачів в централізованій системі аутентифікації FreeIPA. Предмет дослідження – централізована система аутентифікації FreeIPA в локальній мережі підприємства під управлінням Linux/Unix Мета роботи – дослідження роботи централізованої системи аутентифікації Freeipa в локальній мережі, розробка програми аудиту, запобігання несанкціонованому підключенню. Для налаштування системи аутентифікації використано технологію контейнеризації Docker. Розробка системи аудиту, запобігання несанкціонованому підключенню використано bash scripts та мову програмування Python. Область застосування – локальні мережі підприємств.
Keywords: система аутентифікації; протокол kerberos; linux; аудит підключення; пароль