Неоднорідні марковські процеси та деякі їх застосування. Фокусування й синтез - Басманов, А. Є.; Дікарєв, В. А.; Семенець, В. В. (ХНУРЕ, 2009)
Монографія присвячена дослідженню умов збіжності ймовірностей неоднорідних марковських процесів до граничних значень. На основі доведених теорем про фокусування розподілів запропоновано конкретні алгоритми керування параметрами інфінітезимальної матриці марковського процесу, що забезпечує збіжність до заздалегідь заданих розподілів.
Keywords: марківські процеси; матриця перехідних імовірностей; розподіл імовірностей; збурення інфінітезимальних матриць