Дослідження методів прогнозування показників електронної комерції під час соціальних катастроф - Ховрат, А. В. (My University, 2023)
Метою роботи є визначення ефективності використання модифікованих авторегресійних моделей для прогнозування показників ділової активності ринку електронної комерції під час соціальних катастроф. У результаті роботи було досліджено ефективність використання авторегресійних моделей для прогнозування показників ділової активності ринку електронної комерції під час соціальних катастроф; розроблено алгоритм передобробки поліморфних даних про соціальну катастрофу, цільову аудиторію та ринкову кон’юнктуру; визначено можливості паралелізації авторегресійних моделей за допомогою використання технології MapReduce та виграш у швидкості виконання алгоритмів від її використання.
Keywords: векторна авторегресія; електронна комерція; ризик; соціальна катастрофа