Hige-current managed switch - Chumakov, V. I.; Stoliarchuk, O.; Koniakhin, H. F.; Ostryzhnyi, M. (My University, 2010)
A high-current switch comprises two main electrodes, an auxiliary control electrode. In one of main electrodes along the central axis thereof a plasma gun is made as an empty through cylindrical camera, inside of which a cylindrical auxiliary control electrode is installed, isolated by an insulator from body of the main electrode. A butt-end of the empty through cylindrical camera which is connected to a charge gap between two electrodes is made as a cone having opening angle in the limits of 30° > j >0°. The main electrode and a cylindrical auxiliary control electrode installed in it are connected via a voltage source.
Сильнострумовий комутатор, що складається із двох основних електродів, допоміжного електрода керування, який відрізняється тим, що в одному з основних електродів по його центральній осі виконана плазмова пушка у вигляді наскрізної порожньої циліндричної камери, усередині якої встановлений циліндричний допоміжний електрод керування, відділений ізолятором від корпуса основного електрода, причому торець наскрізної порожньої циліндричної камери, що сполучений з розрядним проміжком між двома електродами, виконаний у вигляді конічного сопла з кутом розкриву j конуса в межах 30° > j >0°, а основний електрод та встановлений у ньому циліндричний допоміжний електрод керування з'єднані за допомогою джерела напруги.
Keywords: high-current switch