Методи аналізу ефективності платформ електронної комерції - Іовса, О. В. (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто проблему оцінювання ефективності платформ електронної комерції та проаналізовано основні статистичні показники, що дозволяють об’єктивно оцінювати їх продуктивність. Розроблено програмний продукт, який дозволяє розв’язати поставлену задачу, обчислити основні показники ефективності маркетплейсу у числовому та графічному вигляді. Обчислювальний експеримент проведений на даних, отриманих з відкритих джерел. Результати, отримані у кваліфікаційній роботі, можуть бути корисними в аналізі роботи платформ електронної торгівлі та встановленні причин їх недостатньої ефективності, а також при визначенні способів виправлення таких ситуацій та підвищення економічних показників.
Keywords: електронна комерція; аналіз ефективності; маркет плейс; коефіцієнт конверсії; бізнес-показник