Деякі аспекти застосування інноваційних технологій при вивчанні фундаментальних математичних дисциплін - Манчинська, Н. Б.; Литвин, О. Г. (Praga, 2023)
У даній роботі розглядаються питання впровадження інновацій в освітній процес на прикладі розробок авторів, пов’язаних з інноваційними технологіями навчання при викладанні фундаментальних математичних дисциплін у технічному університеті. Автори відзначають, що в умовах сучасного світу, який швидко змінюється, важливим є формування у студентів навичок критичного мислення, творчості та адаптивності. Ці навички можна розвивати за допомогою інноваційних методів навчання, які дозволяють студентам самостійно досліджувати матеріал, працювати в команді тавирішувати проблеми. В роботі робиться наголос на розробку якісного навчально-методичного забезпечення дисциплін, використання систем комп’ютерної математики та можливостей освітньої платформи Moodle при навчанні. Показано використання системи комп’ютерної математики для створення інтерактивних візуалізацій, які допомагають студентам краще зрозуміти абстрактні математичні поняття. Висвітлені питання проведення різних форм навчання з включенням елементів інтерактивного формату. Наведені розробки авторів впроваджені у навчальний процес. Результатом досліджень є підвищення активності студентів, зацікавленості в оволодінні знаннями, а отже підвищення якості освіти.
Keywords: вища освіта; математична дисципліна; дистанційне навчання; система комп’ютерної математики; платформа Moodle; інноваційні технології навчання; інтерактивні технології навчання