Метод оптимізації багатопроцесорної обробки запитів - Політаєва, А. І. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є дослідження методів обробки запитів з використанням мультипроцесорів. Розглянуто ефективність виконання багатозадачного запиту в базі даних багатопроцесорної обчислювальної системи. Розроблено метод забезпечення оптимізацій багатопроцесорної обробки багатозадачних запитів. Модифіковано існуючий алгоритм розподілу елементарних запитів на процесори. Експериментально доведено, що мінімальний час виконання запиту може бути досягнуто при виконанні елементарних запитів у відповідному порядку, визначеному умовою впорядкованості. Розглянуто математичні методи оцінки методів оптимальної обробки багатозадачних запитів. Відомим методом збільшення продуктивності баз даних обчислювальних засобів є одночасне виконання декількох запитів, що утворюють багатозадачний запит.
Multiprocessing Queries Optimizing Method
Keywords: паралельні обчислення; мультипроцесор; запит; експеримент; мультизапит; багатопроцесорна система