Дослідження спектрів побічних електромагнітних випромінювань дискретних імпульсів сигналів в умовах впливу навколишнього середовища - Заболотний, В. І.; Ясиновий, С. Ю. (ХНУРЭ, 2009)
В процесі теоретичного дослідження побічних електромагнітних випромінювань дискретних сигналів використовують модель, яка описує спектр сигналу для вільного простору, але в реальних умовах на сигнал впливає багато факторів, у тому числі різноманітні поверхні – земна, стіни споруд,тощо, з відповідними діелектричною проникністю та провідністю. Викривлення спектру впливає на процес розвідки та захисту від неї. In the course of theoretical research of spurious electromagnetic radiations of discrete signal pulses a model is used which describes a signal spectrum for free space, but in real practice the signal is influenced by a variety of factors including various surfaces – a terrestrial one, that of walls of buildings, and so forth; with corresponding dielectric permeability and conductivity. The spectrum curvature influences the process of intelligence and protection against it.
Keywords: дискретний сигнал; обробка інформації в автоматизованих системах; електромагнітні випромінювання