Методи і моделі оцінки ефективності застосування бездротових сегментів в інформаційних системах - Мохаммед, К. Мохаммед (My University, 2011)
Дисертаційна робота присвячена вирішенню актуальної науково-практичної задачі розробки нових методів та моделей оцінки ефективності застосування бездротових сегментів в інформаційних системах. Запропоновано розглядати групи параметрів для опису обміну даними в бездротовому сегменті. Розроблено ітераційний метод оцінки ефективності застосування бездротового сегмента в інформаційній системі підприємства, що передбачає формування, порівняння та вибір раціонального варіанта структури сегмента з урахуванням попередньої оцінки його функціональної ефективності. Сформовано узагальнений критерій оцінки. Розроблено модель оцінки функціональної ефективності. Запропоновано імітаційну модель процесів функціонування бездротового сегмента на основі полінгової системи зі штучно уведеною по-«кадровою» обробкою. Запропоновані метод та моделі оцінки ефективності застосування бездротового сегмента в інформаційній системі впроваджені на підприємстві та в організації. The dissertation is devoted to up-to-date research and practical problem solving – the development of new methods and models for efficiency estimation of wireless segment application in information systems. It is suggested to examine parameter groups for data exchange description in wireless segment. Iterative method is developed for efficiency estimation of wireless segment application in enterprise information system, which expects rational variant of segment structure formation, comparison and selection with respect to the previous estimation of its functional efficiency. General estimation criterion is proposed. Functional efficiency estimation model is developed. The simulation model is proposed for processes of wireless segment functioning, which is based on polling system with artificially added frame-based processing. The proposed method and models for efficiency estimation of wireless segment application in the information system are implemented in the enterprise and in the company.
Keywords: модернізація інформаційної системи; структура бездротового сегмента; оцінка ефективності; полінгова система; по-«кадрова» обробка; імітаційна модель; information system modernization; wireless segment structure; efficiency estimation; polling system; frame-based processing; simulation model