Дослідження методів та моделей автентифікації на основі даних про взаємодію з клавіатурою - Кайдалов, В. Д. (My University, 2023)
Метою дослідження є розробка систем автентифікації користувачів з використанням біометричних даних про натискання клавіш клавіатури. Окрема увага приділяється дослідженню впливу розміру тренувального набору даних та вибору ознак на ефективність детекторів аномалій. У результаті роботи було проведено аналіз існуючих алгоритмів статичної автентифікації, що використовують дані набору тексту на клавіатурі; було порівняно існуючі детектори аномалій на відкритому наборі даних та проведено додаткові випробування
Keywords: автентифікація; біометрика; детектор аномалій; динаміка друку