Умови та порядок надання неповнолітнім повної цивільної дієздатності - Міщенко, М. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
У статті розглянуто сутність та правову природу емансипації неповнолітніх, детально проаналізовано порядок та умови надання неповнолітнім повної цивільної дієздатності. Визначено, що інститут надання повної цивільної дієздатності поєднує декілька галузей права. Авторкою запропоновано зміни до законодавства у цій сфері. // The article deals with the essence and legal nature of the emancipation of minors, in detail the procedure and conditions of provision of minors of complete civilian capacity are analyzed. It is determined that the Institute for the provision of full civilian capacity combines several branches of law. The author is offered changes to legislation in this area.
Keywords: неповнолітні; правочини; емансипація неповнолітніх; надання повної цивільної дієздатності; minors; leggings; minors emancipation; provision of complete civil capacity