Створення фотореалістичного контенту за допомогою нейромереж - Сірокуров, В. І. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є теоретичний аналіз основ побудови, функціонування, навчання та оцінки якості навчання нейронних мереж для обробки і генерації фотореалістичних зображень, а також практичне дослідження особливостей роботи і результатів, що дають на сьогоднішній день такі нейромережі. В роботі проведено аналіз основ роботи нейромереж. Розглянуто види нейромереж та процес їх навчання. Проведено теоретичний аналіз задачі генерації зображень. Розглянуто принципи організації генеративно змагальних мереж та результатів їхньої роботи. Обрано платформу для досліджень. Досліджено принципи формування запиту до нейромережі, а саме: вибір об’єкту, уособлення об’єкту, кількість об’єктів, конкретність запитів, генерація абстракцій, проблема генерації кінцівок, додавання деталей, налаштування освітлення, налаштування параметрів камери. Проведено дослідження роботи з фотопортретами. Зроблено висновки.
Keywords: генерація зображення; генеративно-змагальні мережі; згорткова мережа; нейромережа прямого поширення; перцептрон