Методи агрегування моделей для розв'язання задач автоматизованого параметричного синтезу електронних схем - Прасол, І. В. (My University, 2011)
Автореферат дисертації. Дисертаційна робота присвячена розробці методів агрегування та адаптації математичних моделей під час розв'язання задач параметричного синтезу електронних схем у САПР. Розроблено методи, які дозволяють отримати економічні агреговані математичні моделі для розв’язання задач параметричного синтезу електронних схем, а також аналізу статичних і динамічних режимів нелінійних електронних схем і схем, що лінеаризовані, в частотній області. Розроблено методи оцінки адекватності агрегованих моделей у процесі формування та методи адаптації їх щодо проектних процедур аналізу та параметричного синтезу. Запропоновано способи інтеграції агрегованих моделей у середовище сучасних комплексних САПР РЕП. На основі отриманих результатів вирішено ряд прикладних задач, зокрема, синтез схем біомедичних електронних пристроїв.
Keywords: електронна схема; методи агрегування; параметричний синтез; САПР