Автоматизація процесу управління вітроенергетичною установкою - Ігнатов, М. В. (My University, 2020)
В результаті роботи з розробки комп'ютерних моделей для імітаційного моделювання в середовищі MATLAB/Simulink була створена універсальна модель вітроенергетичної установки, яка складається з таких модулів: модуль генерації вітрової дії, що виконує функцію джерела енергії для роботи вітроенергетичної установки; модуль вітродвигуна вітроенергетичної установки, який перетворює енергію вітру в механічну енергію обертання валу вітроколеса; модуль електричного генератора, який перетворює механічну енергію обертання валу в електричну енергію; модуль універсального контролера вітроенергетичної установки, що забезпечує роботу ВЕУ за заданим алгоритмом, і призначення для дослідження різних алгоритмів і способів управління потужністю вітроенергетичної установки; модуль акумуляторної батареї, що виконує функцію буферного накопичувача електричної енергії.
Keywords: вітроенергетична установка; імітаційне моделювання; швидкість вітру