Фізичні особи, які безпосередньо беруть участь у створенні, трансфері та застосуванні технологій та/або їх складових - Розгон, О. В. (Право, 2020)
У цій статті аналізуються суб’єкти трансферу технологій, яких можна віднести до третьої групи суб’єктів, визначених у ст. 3 Закону України «Про державне регулювання діяльності у сфері трансферу технологій». Виявлено проблеми їх невизначення за дослідженим Законом, оскільки в ньому міститься лише перелік таких суб’єктів. Запропонована систематизація суб’єктів, які належать до третьої групи за ст. 3 дослідженого Закону: фізичні особи, що безпосередньо беруть участь у створенні, трансфері та застосуванні технологій та/або їх складових, надають необхідні для цього інформаційні, фінансові та інші послуги на всіх стадіях просування технологій та/або їх складових на ринок. // This article analyzes the subjects of technology transfer, which can be attributed to a third group of subjects identified in Art. 3 Law of Ukraine "On State Regulation of Technology Transfer Activity". The problems of their uncertainty on the investigated law are revealed, since it contains only a list of such subjects. The proposed systematization of subjects belonging to the third group for Art. 3 investigated Law: Individuals directly involved in the creation, transfer and application of technologies and / or their components provide necessary for this, financial and other services at all stages of technologies and / or their components.
Keywords: трансфер технологій; послуги; фізична особа підприємець; інвестор; technology transfer; services; individual entrepreneur; investor