Проблеми реалізації прав у сфері праці та соціального забезпечення - Єрьоменко, В. В.; Гоцкалюк, І. П. (Право, 2019)
У статті досліджується тема про форми реалізації права на працю у трудовому праві, визначається сутність права на працю та розкриваються юридичні підстави набуття цього права на основі дослідження наукових праць з теорії права, науки трудового права, нормативно-правових актів України, практики застосування чинного законодавства. Аналізуються основні теоретичні проблеми розуміння права на працю та форми реалізації цього права за законодавством України. // The article examines the topic of forms of realization of the right to work in labor law, defines the essence of the right to work and reveals the legal grounds for acquiring this right on the basis of research on legal theory, science of labor law, regulations of Ukraine, practice of current legislation. The main theoretical problems of understanding the right to work and forms of realization of this right under the legislation of Ukraine are analyzed.
Keywords: форми реалізації права на працю; підстави виникнення трудових правовідносин; зайнятість; трудовий договір; призначення; конкурс; обрання; прийом у члени; рішення суду; примусова праця; forms of realization of the right to work; bases of origin of labor legal relations; employment; employment contract; appointment; competition; election; admission to members; court decision; forced labor