Аналіз текстів програм на основі семантичних моделей - Бочарова, О. О.; Дяченко, В. О.; Коваленко, А. А. (ФОП Петров В.В., 2022)
У роботі досліджено способи внутрішнього представлення та обробки редагованого тексту програми в інтегрованих середовищах розробок з метою виявлення недоліків наявних засобів підтримки багатомовних програмних проектів. Запропоновано метод предметно-орієнтованого аналізу вихідних текстових програм у процесі редагування на основі семантичних моделей. У процесі виконання семантичних трансляцій між різними семантичними моделями і при врахуванні залежності між їх елементами, використано реляційні зображення. Для семантичної мережі вони є запитами до графу, що представляє дану мережу.
Keywords: семантична модель; аналіз текстів програм