Воєнна доктрина Російської федерації — це застосування гібридних напрацювань Гітлера - Коваленко, І. Р.; Коваленко, Е. А. (ХНУРЕ, 2019)
«Війна є не що інше, як продовження державної політики іншими засобами». Клаузевіц. XXI ст., коли світ відійшов від протистояння двох військових потужних систем на теренах колишнього СРСР почала поширюватись проросійська проімперська спрямованість щодо колишніх регіонів, які входили в Радянську імперію, а зараз є вільними країнами.