Дослідження застосування текстонів у комп’ютерному зорі - Яловенко, А. С. (My University, 2021)
Об’єктом дослідження є текстон як найменший елемент зображення з властивостями яскравості та кольору, що характеризують цифрове зображення об’єкту на сцені. Мета дослідження ̶ методи комп’ютерного зору та методи машинного навчання для розробки програмної системи, що виконує пошук та класифікацію текстонів на графічних зображеннях. Побудована та навчена згорткова нейронна мережа забезпечує задовільну точність розпізнавання об'єктів на основі представлених текстонів зображення та текстур. Результати цієї роботи можуть бути використані в комерційних та особистих цілях (управління транспортними засобами, пошук товарів по фотографії в інтернет-магазині, вирішення пошукових задач
Keywords: комп'ютерний зір; текстон; текстура; розпізнавання 3d-об'єктів; класифікація зображень; фільтрація; нейронна мережа