Інтелектуальна система для ідентифікації людини по голосу - Андрєєв, М. А. (My University, 2019)
Метою роботи є розробка системи ідентифікації людини по голосу. В роботі було досліджено існуючі методи розв'язання задачі ідентифікації особистості по голосу, способи оцінки їх якості, а також існуючі проблеми та обмеження. Був реалізований один з кращих алгоритмів ідентифікації особистості по голосу. В IDE Matlab було створено програмний продукт, який має можливість працювати wav-файлами. Проведено експериментальне дослідження розробленого алгоритму.
Keywords: нейронні мережі; дискретизація; аудіозапис; сегментация; віконна функція; перетворення Фур'є