Математична модель формування рейтингової оцінки фінансового потенціалу підприємства в умовах мінливого середовища - Горгуль, К. Р. (My University, 2025)
Мета дослідження – теоретичне обґрунтування та розробка економіко-математичної моделі оцінки економічної ефективності впровадження інформаційних систем. Розглянуто теоретико-методичні аспекти формування рейтингової оцінки фінансового потенціалу підприємства в умовах мінливого середовища. Розкрито сутність фінансового потенціалу підприємства, проаналізовано науково-методичні підходи щодо оцінювання фінансового потенціалу підприємства, досліджено адаптацію оцінки фінансового потенціалу в умовах мінливого середовища. Здійснено техніко-економічний аналіз діяльності ТОВ «АТБ-Маркет». Запропоновано математичну модель формування рейтингової оцінки фінансового потенціалу підприємства в умовах мінливого середовища. Розроблено алгоритм розв'язання поставленої задачі. Здійснено чисельне рішення задачі. Наведено структурно-логічну схему результатів дослідження.
Keywords: фінансовий потенціал; рейтингова оцінка; фінансові показники; стрес-тестування