Analysis of potential cyber threats to network security - Marunich, R. V.; Sotnik, S. V. (ХНУРЕ, 2026)
Тези надають розширений аналіз сучасних кіберзагроз мережевої безпеки в умовах глобальної цифровізації та зростання залежності суспільства від інформаційно комунікаційних технологій. Досліджено основні види атак на мережеву інфраструктуру, їх технічні особливості та можливі наслідки для корпоративних і державних інформаційних систем. Проаналізовано комплекс сучасних методів захисту мереж, включаючи криптографічні механізми, системи моніторингу, сегментацію мереж та інтелектуальний аналіз аномалій. Обґрунтовано необхідність впровадження багаторівневої системи забезпечення кіберстійкості. The thesis provides an extensive analysis of contemporary cyber threats to network security in the context of global digitalization and society's growing dependence on information and communication technologies. It examines the main types of attacks on network infrastructure, their technical characteristics, and possible consequences for corporate and government information systems. A set of modern network protection methods is analyzed, including cryptographic mechanisms, monitoring systems, network segmentation, and intelligent anomaly analysis. The need to implement a multi-level cyber resilience system is justified.
Аналіз можливих кіберзагроз мережевої безпеки
Keywords: network security; cyber threats; фішинг; DDoS-атаки; мережева безпека; кіберзагроза