Спосіб кодування папілярного узору відбитка пальця для ідентифікації особистості - Сироватченко, С. Г.; Скляр, О. І. (ХНУРЕ, 2012)
Спосіб кодування папілярного узору відбитка пальця для ідентифікації особистості належить до біометрії, а саме до галузі безпеки життєдіяльності людини, та може використовуватись для ідентифікації особистості за відбитком пальця. Спосіб дозволяє: формувати папілярний скелет, на якому визначаються локальні (точки закінчення та розгалуження) та глобальні ("ядро" і "дельта") особливості. Визначати між глобальними особливостями метричну відстань. Побудувати з кожної характерної точки вектор, дотичний до папілярної лінії. Сканувати папілярний узор шляхом обертання проти годинникової стрілки навколо вибраного центру та визначати координати та тип для кожної локальної точки, яка зустрічається при скануванні. Визначати внутрішній кут між знайденою локальною особливістю, ядром та дельтою. Технічним результатом є можливість формувати шаблон, стійкий до поворотів та зміщень, що забезпечує більш точну ідентифікацію особистості при повному та неповному відбитку пальця.
Keywords: кодування; біомертія