Дослідження методів вимірювання та візуалізації характеристик спрямованості акустичного випромінювання малорозмірних літальних апаратів - Берлан, В. А. (My University, 2021)
У кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд акустичних методів спрямованості акустичного випромінювання малорозмірних БПЛА, проведено теоретичний аналіз акустичного методу вимірювання спрямованості та оцінку його потенційних можливостей, проведено аналіз впливу навколишнього середовища на акустичне випромінювання, отримано діаграми акустичної спрямованості та виконано її тривимірне моделювання
Keywords: БПЛА; акустичні сигнали; мікрофон; гармоніка; спектральна щільність; акустична спрямованість; характеристика спрямованості; візуалізація