Розроблення логістичної системи для побудови оптимального маршруту переміщення вантажів на підприємстві - Дідик, П. Ю. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес переміщення вантажів. Предмет дослідження – логістична система для побудови оптимального маршруту. Мета дослідження – підвищення ефективності переміщення вантажів на підприємстві за рахунок розробки логістичної системи. Кваліфікаційна робота присвячена розробці логістичної системи, яка дозволяє оптимізувати процес перевезення вантажів. У дослідженні проаналізовано сучасні методи кластеризації, що забезпечують ефективне групування географічних точок на початкових етапах організації транспортної логістики. Використання кластеризації дозволяє визначити ключові вузлові напрямки, які стають основою для побудови оптимальних маршрутів перевезення. У роботі впроваджено методи автоматизації для інтеграції кластеризаційних даних із системами побудови маршрутів, що мінімізує витрати, скорочує час доставки та підвищує загальну ефективність логістичних процесів. Виконано моделювання логістичних процесів у програмному середовищі, що дало змогу перевірити працездатність розробленої системи на реальних даних підприємства. Результати дослідження включають алгоритм побудови оптимального маршруту з урахуванням географічних та економічних факторів. Запропонована система забезпечує можливість масштабування для використання на підприємствах із різними масштабами діяльності. Робота має практичне значення для підприємств, які прагнуть зменшити логістичні витрати та підвищити точність і надійність доставки вантажів. Рекомендації щодо застосування: результати дослідження можуть бути впроваджені на підприємствах, які займаються перевезенням вантажів, для автоматизації логістичних процесів та зменшення експлуатаційних витрат. Результати кваліфікаційної роботи апробовані у всеукраїнській конференції та у збірнику наукових робіт категорії „Б” Переліку наукових фахових видань України.
Keywords: вантаж; логістична система; оптимальний маршрут; переміщення вантажів