Розроблення методу класифікації зображень за інтегральним поданням розподілів компонентів даних - Жадан, О. В. (My University, 2021)
Об’єктом роботи є метод класифікації зображень на основі статистичних розподілів для множини дескрипторів ключових точок візуальних об’єктів. Метою роботи є моделювання та дослідження працездатності методу класифікації зображень, що базується на побудові ансамблю розподілів для компонентів структурного опису з використанням їх інтегрального подання для кожного класу. Використаними методами є інтелектуальний аналіз даних, математична статистика, детектор ORB для формування дескрипторів ключових точок, моделі для визначення релевантності для множин векторів даних, програмне моделювання. У результаті роботи програмно реалізована досліджувана модель класифікації та перевірена її працездатність.
Keywords: комп’ютерний зір; класифікація зображень; структурний підхід; ключова точка; детектор ORB; статистичний розподіл даних