Принципи трудового права: спроба сформулювати визначення поняття - Жигалкін, І. П. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2016)
У статті автором проаналізовано наукові підходи до визначення принципів трудового права. Проведено системний аналіз дефініцій зазначеного поняття, наведених вченими-трудовиками, виявлено їх переваги та визначено недоліки. Сформульовано авторське визначення категорії «принципи трудового права». // In the article the author analyzes scientific approaches to the definition of the principles of labor law. The systematic analysis of the definitions of the indicated concepts given by scientists-laborers was carried out, their advantages were identified and deficiencies. The author's definition of the category "Principles of Labor Law" is formulated.
Keywords: принципи трудового права; керівні засади; суспільні відносини; правове регулювання праці; права та обов’язки; principles of labor law; guidelines; social relations; legal regulation of labor; rights and obligations