Нейромережева обробка відеоінформації в безпілотних автомобілях - Кануков, Д. С. (My University, 2023)
Метою роботи є дослідження та початок розробки автопілотної системи для далекобійного транспорту на основі аналізу відеопотоку з камери. Вивчення нюансів, пов'язаних з розробкою автопілота, специфічних для далекобійників, і вибір оптимального методу реалізації, а також дослідження способів застосування нейромереж для ефективної обробки відеоданих в системах автономного водіння. Мета полягає у вдосконаленні способів сприйняття та аналізу оточуючого середовища для підвищення безпеки та продуктивності безпілотних автомобілів. У ході виконання роботи було проаналізовано нюанси щодо створення автопілоту для далекобійного транспорту, вивчено особливості далекобійних вантажівок, їх вимоги і виклики, пов'язані з автопілотною системою. Також було оглянуто алгоритми обробки аналізу відеопотоку, виявлення об'єктів та прийняття рішень з використанням штучного інтелекту
Keywords: автоматизоване водіння; вантажний транспортний засіб; автономний транспортний засіб