Комп’ютерна система ідентифікації транспортних засобів - Зінченко, Є. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка комп’ютерної системи ідентифікації транспортних засобів з використанням методів машинного навчання, зокрема нейромережевих технологій. У ході виконання кваліфікаційної роботи розроблено програмний комплекс обробки зображень на основі нейромережевих технологій, що поєднує методи нечіткої логіки та генетичні алгоритми. Проведено детальний порівняльний аналіз наявних алгоритмів обробки візуальної інформації з використанням нечітких нейронних мереж, на основі якого здійснено обґрунтований вибір оптимального алгоритму розпізнавання для впровадження в системі.
Computerized Vehicle Identification System
Keywords: генетичний алгоритм; ідентифікація транспортних засобів; транспортний засіб