Розробка та дослідження системи розпізнавання на основі сумісних алгоритмів обробки багатоспектральних зображень - Клімов, Є. Є. (My University, 2020)
Мета роботи – підвищення ефективності обробки даних в багатоканальних системах дистанційного зондування земної поверхні за рахунок гнучкого алгоритму комплексування багатоспектральних зображень. Метод дослідження - При вирішенні поставлених завдань в роботі використовувалися сучасні методи цифрової обробки зображень, математичного аналізу, математичної статистики, лінійної алгебри, теорії інформації. Активно використовувалися методи комп'ютерного моделювання. Розглядається задача об'єднання разноспектральних цифрових зображень, що формуються мультиспектральню відеосистемою для відображення на одному кольоровому дисплеї за умови повного збереження інформації, що міститься в відеоканалів. Пропонований спосіб комплексування зображень заснований на лінійному відображенні сукупного спектрального діапазону відеосистеми на видимий людиною діапазон
Keywords: зондування земної поверхні; багатоспектральне зображення; відеосистема