Розробка інформаційної системи для аналізу складу продуктів для людей з особливим типом харчування - Яричкіна, Т. С. (My University, 2021)
Мета роботи – визначення за зображеннями та знімками, або за штрих-кодом, складу продукту харчування та опису окремих компонентів за допомогою інтелектуальної системи. Методи дослідження – машинне навчання, нейромережеві методи класифікації. Дана кваліфікаційна робота присвячена проблемі непрозорості складу продуктів харчування українського ринку. Вона покликана спростити визначення складу продуктів для людей, які потребують цього з різних причин: хвороба, етичні уподобання тощо.
Keywords: класифікація зображень; машинне навчання; нейронна мережа; розпізнавання текста; склад продуктів живлення; штрих-код