Костін Ю. Д. Підприємства постачальники в умовах зміни регуляторного середовища енергоринку - Костін, Ю. Д.; Шведкий, В. А. (ХНУРЕ, 2022)
Український енергетичний ринок енергоресурсів є доволі ємним. У 2021 р. сумарна вартість електроенергії, проданої кінцевим споживачам, становила 159,337 млрд грн, природного газу – 211,784 млрд грн (розраховано за [1; 2]). Попри те, що непобутовий сегмент є більш ємним (співвідношення 2:1), у побутовому сегменті зосереджено більше споживачів: понад 34 млн покупців електроенергії та понад 20 млн покупців природного газу [1; 2]. Пріоритети стратегічного розвитку постачальників в першу чергу визначаються тим, який сегмент вважається цільовим
Keywords: ринок енергоресурсів; енергоринок