Розроблення програмного модуля підсистеми ідентифікації вибухонебезпечних предметів - Сергієнко, А. С. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – процес ідентифікації вибухонебезпечних предметів. Предмет дослідження – програмний модуль підсистеми ідентифікації вибухонебезпечних предметів. Мета дослідження – підвищення точності ідентифікації вибухонебезпечних предметів за рахунок розроблення програмного модуля. Методи дослідження та апаратура: для розв’язання задачі використовувалися методи системного аналізу та сучасних інформаційних технологій. На базі проведеного дослідження було проаналізовано існуючі методи, засоби та системи ідентифікації вибухонебезпечних предметів такі методи як газового аналізу, хімічного аналізу, лазерного аналізу та непрямого аналізу. Розроблено програмний модуль підсистеми ідентифікації вибухонебезпечних предметів. Область застосування – використання спецслужбами саперами для розмінування територій.
Keywords: ідентифікація вибухонебезпечних предметів; вибухонебезпечний предмет; підсистема; програмний засіб