Вплив енкодерів на якість зображення прямої трансляції на стрімінгових платформах - Овчаренко, Р. Р. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – мультимедійні системи. Предмет дослідження – якість відео при кодуванні різними енкодерами. Мета кваліфікаційної роботи – аналіз налаштувань прямої трансляції та дослідження впливу енкодерів на якість відео. Методи дослідження – теоретичний аналіз, експериментальне дослідження. У даній роботі проведено аналітичний огляд засобів, технологій та методів, які використовуються при проведенні прямої трансляції. Проведено огляд та аналіз алгоритмів стиснення відео, можливостей програми OBS, можливостей сторонніх сервісів для проведення трансляцій не декілька платформ одразу, енкодерів та їх налаштувань. Було проведено налаштування програмного забезпечення OBS для проведення прямої трансляції. В ході роботи були створені відео та фото порівняння якості відео після його кодування та порівняння якості відео на різних платформах.
Keywords: стиснення; зображення обличчя; пряма трансляція; стрім; відео; енкодер; роздільна здатність; бітрейт