Застосування апарату теорії нечітких множин для розв’язання задачі про максимальний потік - Спичак, П. О. (My University, 2025)
Під час виконання дослідження було застосовано апарат теорії нечітких множин для відображення невизначеностей у пропускній здатності комунікаційних каналів транспортної мережі міста Харків. Зокрема, кожне транспортне ребро мережі описувалося трикутним нечітким числом, що дає змогу моделювати діапазон можливих пропускних здатностей. На підставі обраної моделі було досліджено та реалізовано два алгоритми для обчислення максимального потоку: метод Едмондса-Карпа й метод Форда Фалкерсона.
Keywords: максимальний потік; нечіткі множини; алгоритм Едмондса-Карпа; транспортна мережа