Дослідження методів логічного моделювання NoSQL баз даних для ігрових серверних систем - Сиволовський, І. М. (My University, 2022)
Мета роботи – дослідження існуючих методів логічного моделювання NoSQL баз даних і порівняння їх ефективності під час вирішення завдань у сфері ігрових серверних систем. Методи розробки та проектування базуються на платформі .NET 6 та мові програмування C#, СКБД MongoDB 5.0.5, Neo4j 4.4.3, середовищі розробки Visual Studio 2022. В результаті роботи були досліджені методи логічного проектування NoSQL баз даних MongoDB та Neo4j, розроблені фізичні моделі БД та запити для кожного з них, проведене експериментальне дослідження та сформовані висновки щодо їх ефективності.
Keywords: проектування баз даних; скбд; nosql; mongodb; bson; neo4j; cypher