Інноваційна сфера та економічна безпека держави (постановка проблеми) - Білоусов, Є. М. (Право, 2014)
Статтю присвячено аналізу сучасного стану забезпечення економічної безпеки України в інноваційній сфері та встановлено його зв'язок із рівнем упровадження новітніх технологій та інноваційних продуктів. У ній розглянуто напрямки та перспективи переходу української економіки на інноваційний шлях розвитку, запропоновано заходи щодо усунення структурних диспропорцій розвитку економіки держави, проаналізовано сучасний стан надходження інвестицій у промислову та інноваційно-технологічну сферу. // The article is devoted to the analysis of the current state of provision of economic security of Ukraine in the innovation sphere and its connection is established with the level of introduction of the latest technologies and innovative products. It considers the directions and prospects of the transition of the Ukrainian economy to the innovative development path, proposed measures to eliminate structural imbalances in the development of the state's economy, the current state of investment in the industrial and innovation and technological sphere is analyzed.
Keywords: економічна безпека; новітні технології; інноваційний шлях розвитку; інвестування промислової та інноваційно-технічної сфери; economic security; latest technologies; innovative development path; investment of industrial and innovation and technical sphere