Просторова вибірковість відповідачів як метод підвищення завадостійкості запитальних радіотехнічних систем - Свид, І. В.; Штих, І. А. (Системи управління, навігації та зв'язку, 2015)
Наводиться порівняльний аналіз завадостійкості існуючих запитальних радіотехнічних систем ідентифікації повітряних об’єктів та аналогічних систем при використанні просторової вибірковості прийнятих сигналів запиту на літакових відповідачах. Показано, що використання просторової вибірковості на літакових відповідачах дозволяє суттєвим чином зменшити вплив навмисних корельованих завад на завадостійкість запитальних систем ідентифікації.
Keywords: просторова вибірковість; запитальні радіотехнічні системи ідентифікації; завадостійкість