Харків як столиця Української РСР: роль і спадок - Шевченко, Д. Б. (ХНУРЕ, 2024)
Ці тези присвячені аналізу ролі Харкова як першої столиці Української РСР, що відіграла визначну роль у становленні міста як ключового політичного, культурного, наукового та економічного центру. Окрема увага приділена впливу цього статусу на розвиток інфраструктури, індустріалізацію, урбаністику та роль Харкова під час Другої світової війни.
Keywords: Харків; перша столиця УРСР; культура; політика; Друга світова війна; індустріалізація; урбаністика